Leerlingen in Sluiskil zijn Kapot Sterk

Basisschool leerlingen in Sluiskil zijn Kapot Sterk

Leerlingen van groep 8 van het Mozaïek in Sluiskil zijn nu helemaal op de hoogte van de nadelen van drugscriminaliteit dankzij hun deelname aan de pilot van het programma Kapot Sterk, georganiseerd door aan-z.

Wat hebben de leerlingen geleerd?

Tijdens een reeks lessen leerden de kinderen omgaan met groepsdruk en hoe ze subtiele ronselpraktijken kunnen herkennen. De lessen werden gegeven door een ervaringsdeskundige, een wijkagent, jongerenwerkers van aan-z, een HALT-medewerker en positieve rolmodellen.

Hoogtepunten van de Lessenserie

Hoogtepunten van de lessenserie waren het spelen van de escaperoom ‘Foute Centen’, een aantal discussieopdrachten en als kers op de taart een bezoekje aan het NAC-stadion in Breda. Aron van Lare, opgegroeid in Sluiskil/Terneuzen en nu speler van NAC Breda 1, sprak met de leerlingen over zijn voetbalcarrière en adviseerde hen over het volgen van hun dromen en ambities: ‘Je moet doelen stellen, offers brengen en verleidingen weerstaan.’ De leerlingen vertelden op hun beurt over hun eigen dromen en ambities. Aan het einde van deze les ontvingen ze de trofee ‘Ik ben Kapot Sterk!’

Enthousiasme over de Pilot

‘Wij zijn erg enthousiast over de pilot die we net hebben afgerond’, laat Anouk Faassen van aan-z weten. Het lesprogramma Kapot Sterk, gegeven door aan-z, is onderdeel van het RIEC (Regionale Informatie- en Expertise Centra).

Met deze lessenserie hebben de leerlingen van het Mozaïek waardevolle inzichten gekregen die hen helpen om bewuste en sterke keuzes te maken. Het programma Kapot Sterk blijft zich inzetten voor een weerbare en veerkrachtige jeugd.

Voor meer informatie over Kapot Sterk en toekomstige projecten, blijf onze website volgen. Bekijk hier het artikel van Omroep ZVL.

Dit artikel delen?

Over Kapot Sterk

Kapot Sterk is een preventieprogramma gericht op het vergroten van de weerbaarheid van groep 8 leerlingen tegen de verleidingen van (drugs)criminaliteit. Door middel van vijf interactieve lessen leren de leerlingen belangrijke sociaal-emotionele vaardigheden, zoals zelfvertrouwen, probleemoplossend vermogen en veerkracht. Het programma omvat een reeks thema’s die hen helpen bewuste keuzes te maken en weerstand te bieden tegen negatieve invloeden, met de steun van onderwijsprofessionals en ketenpartners zoals politie en jongerenwerkers.

Andere artikelen

Kapot Sterk

Artikel Dealbreakers – Weerbaar tegen groepsdruk

Netwerkbijeenkomst Kapot Sterk

Succesvolle netwerkbijeenkomst Kapot Sterk